Garantiebepalingen

Bij BSB Kozijnen vinden wij het belangrijk dat het product dat u koopt ook goed is. Daarom krijgt u bij de aankoop van uw kunststof kozijnen garantie. Zo bent u verzekerd van goed werkende kozijnen (en service)! U dient zelf ook een aantal maatregelen toepassen om uw kozijnen en deuren te onderhouden, zoals het reinigen en het periodiek insmeren van de bewegende delen.

  1. BSB Kozijnen geeft als leverancier van kunststof en aluminium kozijnen een kwaliteitsgarantie van 5 jaar op de duurzaamheid en kleur van de profielen en de duurzaamheid van de verbindingen. Voor de goede en vlotte werking van het beslag krijgt u bij ramen 3 jaar en deuren 2 jaar garantie. Voor de dichtheid van het glas geldt een garantieperiode van 5 jaar. Deze garantie heeft betrekking op onze kunststof kozijnen van het merk Inoutic-Deceuninck en onze aluminium kozijnen van het merk Aliplast.
  2. Niet inbegrepen in de garantie is het afstellen en onderhoud van de kunststof- en aluminium kozijnen en deuren, dauwvorming in-en-op het glas, barsten ten gevolge van gebruik en kleine mankementen die geen invloed hebben op het gebruik.
  3. Na afloop van deze termijn worden klachten niet meer in aanmerking genomen. BSB Kozijnen is niet aansprakelijk voor mankementen als gevolg van een verkeerde montage die niet door BSB Kozijnen is uitgevoerd.
  4. Indien de herstelwerkzaamheden van toepassing zijn, dan zal de hersteldienst aangetroffen mankementen zo spoedig mogelijk wegwerken, d.w.z. uiterlijk binnen 2 maanden na de aanvaarding van de klacht. Deze termijn kan op afspraak met de klant worden gewijzigd. Voordat de hersteldienst langskomt dient u alle aanvullende onderdelen te verwijderen die niet meegeleverd waren (bijv. jaloezieën, rolgordijnen, rolluiken).
  5. Alle schade aan glas en profielen dient binnen 7 dagen te worden gemeld na de levering en/of montage.

AANWIJZIGEN

Onderhoud van de kunststof kozijnen
De kunststof profielen kunnen schoongemaakt worden met afwasmiddel. Gebruik geen alcohol, verdunner of oplosmiddelen voor lak. Evenmin geschikt zijn schurende schoonmaakmiddelen. Onderhoud uw kunststof kozijn regelmatig om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan. Neem daarvoor op regelmatige basis (een keer per jaar) de volgende maatregelen:
– Nakijken of de beweegbare delen goed werken.
– Onderhouden van het beslag. Dit beslag bestaat voornamelijk uit metalen onderdelen. Daarom is het gevoelig voor roest en corrosie. Om dat te voorkomen dient u het minstens een keer per jaar te onderhouden en te smeren met machineolie.
– Kijk het afwateringssysteem na of deze het water goed doorlaten.
– Reinig zo nodig de openingen en controleer de bevestigingen.

Dauwvorming
Dauw op de kozijnen betekent dat deze te dicht zijn. Door het ontstaan van een microklimaat in de ruimte gaan de ruiten, de vensterramen en de overige onderdelen “zweten”. Dat is het gevolg van de condensatie van waterdamp tegen de oppervlakken die van buitenaf worden gekoeld. Regelmatig verluchten van de ruimte gaat condensatie van waterdamp tegen. Verlucht de ruimte kort maar intensief. Open alle vensters zodat de lucht in de ruimte volledig wordt ververst. U kunt natuurlijk zo vaak verluchten als u zelf wilt. Permanent kiepen van de venstervleugel is vaak onvoldoende.